tiistai 3. lokakuuta 2017

Tukholman risteilyllä!

Ihana Helsinki jäi taakse, kun aurinkoisena syyspäivänä kilistelimme Silja Serenaden kannella tulevalle viikonlopulle! Tiedossa oli viikonloppuristeily Tukholmaan ja ai että iloitsimme ja nautimme kauniista säästä!


Meillä molemmilla oli edellisestä risteilystä vierähtänyt tovi jos toinenkin, joten innostuimme kovasti, kun Silja Line ehdotti meille yhteistyötä risteilyn merkeissä. 

Heti ensihetkistä lähtien kiinnitimme erityisesti huomiota laivan ystävälliseen ja todella palvelualttiiseen henkilökuntaan niin ravintoloissa, kaupoissa kuin tax free myymälässäkin. Palvelu oli meistä joka paikassa todella ystävällistä ja hyväntuulista. Tax Freessä tutkimme viinivalikoimaa huolellisesti ja yllätyimme laivan laadukkaasta ja monipuolisesta tarjonnasta. Henkilökunta oli myös asiaan omistautunut ja saimme kivat viinikeskustelut aikaiseksi. 

Laivan ravintolatarjonta on todella monipuolinen. Legendaarisen buffan lisäksi laivalta löytyy pihviravintola El Capitan, italialainen Tavolata, merenherkkuihin keskittynyt Happy Lobster ja vähän fiinimpi Bon Vivant, jossa nautimme lauantai-iltana illallista. Ravintolan Menu Nordic -konsepti oli ehdottomasti koko reissumme yksi kohokohta. Menu on ravintola Juuren käsialaa.

Viikonloppuun mahtui paljon ihania elämyksiä niin ruuan kuin juoman parissa, viihdyttävää risteilyohjelmaa ja tietenkin päivä ihanassa Tukholmassa. Tässä meidän reissun kohokohdat ja suositukset Tukholman risteilylle:

1. Voimme todella lämpimästi suositella illallista Bon Vivantissa ja erityisesti Menu Nordicia, joka oli todella tasapainoinen kokonaisuus. 

Upeassa Menu Nordicissa meitä ihastutti alkuun erinomainen leipävalikoima, joka on Ph7 käsialaa. Kaikki leivät olivat aivan taivaallisia, mutta erityisesti  fenkolilla maustettu tumma saaristolaisleipä oli aivan uskomattoman hyvää. 


Menun avasi olutliemessä suolattu nauta, joka tarjoiltiin maa-artisokan ja pihlajanmarjojen kanssa. Annos oli kerrassaan täydellinen! Upea aloitus!


Seuraavana tarjoiltiin paistettua kuhaa, perunaa, herakastiketta ja tilliä. Annos oli nappisuoritus ja vei kielen mennessään.


Pääruuaksi tarjoiltiin hirveä kahdella tavalla, punajuurta ja hapankermaa. Liha oli valmistettu aivan täydellisesti ja riistan maku ei ollut liian päällekäyvä. Annoksen hirvimureke oli myös todella maukasta.  


Menun viinit olivat valittu taiten ja sopivat hienosti ruokien kanssa täydentäen makuelämystä. Ruuan ja viinin mätsääminen on taitolaji, josta saimme Menu Nordicissa nauttia. Aivan upea kokonaisuus, jossa kaikki yksityiskohdat olivat tarkasti pohdittuja ja todella onnistuneita. Menu maksaa juomineen päivineen 118 €. Meistä hintalaatusuhde on erinomainen. 




2. Me suunnistimme perjantaina melkein suorilla laivaan astumisen jälkeen Sunflower Oasis -kylpyläosastolle. Oli ihanaa päästä rentoutumaan pitkän viikon päätteeksi saunaan ja porealtaaseen. Kylpyläosastolta on hienot maisemat merelle. Osastolla on porealtaiden lisäksi perinteinen sauna ja höyrysauna ja baari. Olimme tosi tyytyväisiä tähän rentoutushetkeen ja suosittelemme lämpimästi! Pääsymaksu osastolle on 10€ ja vierailu on hintansa väärti. 



3. Laivalla oli aivan huipputarjous; Skumppaa kahdella eurolla!!! Tämä teki meidät todella iloisiksi ;). Mikäs oli kannella kuohuvaa nautiskellessa, kun ilmakin oli mitä mainioin :). 




4. Tukholmassa valitsimme kohteeksemme Södermalmin, jossa kuluisi helposti useampikin päivä. Tällä kertaa emme ehtineet Fotografisk Museet:n, mutta jos valokuvataide kiinnostaa, tämä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.



Marienplatzin ympäristössä on monta mielenkiintoista kohdetta. Täältä löytyy esimerkiksi Paradiset ruokakauppa, josta löytyy jos jonkinmoista herkkua, erityisesti luomua. Kävelymatkan päässä on myös esimerkiksi Götgatan, josta löytyy myös paljon kauppoja, jos shoppailu innostaa. Me piipahdimme leipäostoksille Petrukseen. Bageri Petruksessa kuulemma leivotaan kaupungin parhaimmat kanelipullat - meidän matkaan tarttui ihan täydellinen juurileipä. Leipomo on suosittu. Nytkin oli jonoa ulos asti, eikä suotta. 




Aivan Petruksen vieressä sijaitsee hurmaava pieni viinibaari Dryck. Me ihastuimme tähän söpöön baariin kovasti! Päivän päätteeksi nautimme täällä lasit raikasta rieslingiä. 



Täältä löytyy myös mukava pieni puisto, jossa on mukava aurinkoisella säällä istuskella ja katsella ohikulkevia ihmisiä. 



Nytorgetin alue on meidän suosikkialueita Tukholmassa. Täältä löytyy vaikka ja mitä. Ihania pieniä putiikkeja, baareja, kahviloita ja ravintoloita. Kaduilla on kiva kuljeksia ja poiketa mielenkiintoisiin paikkoihin. 




Toffeenystävän kannattaa piipahtaa Pärlansin toffeekaupassa. Pärlansin toffee on maailman parasta ja karamellikastike ihan liian hyvää! 



Aurinkoisella ilmalla eväät kannattaa hakea Urban Deli Nytorgetista ja nauttia ne viereissä puistossa.  



5.  Teatern sijaitsee Skanstullin metroaseman vieressä kauppakeskus Ringenissä. Täältä löytyy tukholmalaisten huippukokkien katuruokakioskeja, joten tarjonta on yltäkylläistä ja valinnanvaikeus iskee taatusti. Tänne kannattaa siis tulla nälkäisenä! Meidän teki mieli pizzaa, mutta täältä löytyy ihan kaikkea hampurilaisista meksikolaiseen ruokaan. Ehdoton suositus! Laadukasta safkaa hyvään hintaan kera rennon fiiliksen. 





Meillä oli kerrassaan rento matka, fiilisteltiin ruokaa, maisemia ja tietysti Tukholmaa. Tukholmassa riittää uusia juttuja kerta toisen jälkeen. Laivareissu oli oikein oiva tapa irtiottoon arjen hässäkästä. 

#kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti