perjantai 9. joulukuuta 2016

Tarton upea hotelli Antonius

Talvinen viikonloppu Tartossa oli ihana! Majoituimme viikonlopun ylellisessä boutique-hotelli Antoniuksessa, jonka sijainti meidän tekemisiin oli oivallinen. Antonius sijaitsee Tarton vanhassa kaupungissa, yliopiston päärakennusta vastapäätä ja aivan lyhyen matkan päässä Raatihuoneen torilta. Kahvilat, viinibaarit ja ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä samoin kuin kaupunkia halkova Emajoki ja suosittu Toomemäen puisto. 


Me majoituimme hotellin yhdessä neljästä sviitistä. Sviitti oli iso ja sviitin isoista ikkunoista oli suora näkymä upeasti valaistuun Tarton yliopiston päärakennukseen. 



Antonius sijaitsee historiallisessa, suojellussa rakennuksessa ja hotelli kunnioittaa sisutuksellaan kauniisti historiaansa. Yksilöllisesti sisutetuista huoneissa on antiikkikalusteita, koristeellisia tapetteja ja takkoja sekä täydet mukavuudet. 

Sviittimme sänky oli täydellinen. Levein sänky, jonka olen hotelleissa nähnyt ja myös muilta nukkumismukavuuksiltaan erinomainen. 


Leveä sänky, mukavat tyynyt ja peitot takasivat hyvät yöunet, joita taas haittasi kadulta kuulunut autojen meteli ja ihmisten äänet. Tämä oli hotellin ainoa miinus. Onneksi toinen yö sujui rauhallisemmissa merkeissä. 


Komea kakluuni ja upean värinen seinä. 






Nautimme huoneemme koosta ja siitä, että oli tilaa olla, sekä meille että tavaroille. Kylpyhuone oli iso ja tyylikäs, kullattuine yksityiskohtineen sekä ihanan lämmin. Tätä arvostin kovasti. Kylmän ja viimaisen juoksulenkin jälkeen oli luksusta nauttia lämpimästä suihkusta ja kääriytyä pehmoiseen kylpytakkiin. 






Hotellin aamiainen tarjoiltiin holvikellarissa, jossa on hieno lasiatriumtila. Kellari on todella kaunis aamiaispaikka. Lauantaina suuntasimme aamiaiselle heti puoli kahdeksalta. Nautimme aamiaisen kaksistaan täydessä rauhassa nauttien upeasta tunnelmallisesta tilasta ja kauniisti katetusta aamiaispöydästä. Palvelu aamiaisella oli erinomaista. 





Antoniuksen aamiaisella oli runsaat tarjottavat. Aamiaispöydässä oli lämpimät sämpylät, leivät, leikkeleet, croissantit, jugurttia, hedelmiä, mysliä, erilaisia kaloja ja makeita syötäviä. Tarjottavaa oli yllin kyllin ja esillepanoon oli kiinnitetty huomiota. 














Raikas smoothie sisälsi mustikkaa, luonnonjugurttia ja hunajaa. 



Noutopöydän lisäksi aamiaisella oli pieni menu, josta oli mahdollisuus tilata lämpimiä ruokia, kuten puuroa, Eggs Benedictiä, munakasta ja pannukakkuja. Molempina aamuina söimme aika paljon ja taisimme maistella melkein kaikkea. 

Neljän viljan puuro oli todella hyvää ja niin kaunis. 


Eggs Benedict lohen kanssa oli hyvä. 


Munakas maistui minulle sekä kinkun kera että ilman. Molemmat versiot olivat meheviä ja maukkaita. 



Croissantin söin tällä kertaa vadelmahillon kera - valkohomejuustoa ei ollut tarjolla. Muita hyviä paikallisia juustoja kyllä useampaa eri laatua. 


Luonnonjugurttia, hedelmiä ja granolaa. 


Houkutteleva kattaus vai mitäs sanotte? Kaunis kattaus kaikkinensa kruunasi meidän aamiaiskokemuksen ja hyvä kahvi, tietty. Antoniuksen aamiaisella kahvi tarjoiltiin pöytiin. Oli erinomaisen hyvää, tummapaahtoista kahvia. 


Juomapuolella oli valinnanvaraa. Tarjolla oli useampaa eri mehua, vettä kuplilla ja ilman sekä kuohuviiniä. 


Lasi samppanjaa sopii paremmin kuin hyvin tämän aamiaisen viipyilevään tunnelmaan. 


Aamiaisella oli tietenkin myös jälkiruokia. Listan pannukakkuja emme tällä kertaa tilanneet, vaan makeista herkuista tykästyimme juustokakkuun ja suklaakonvehteihin. Jouluista tunnelmaa pöytään toivat herkulliset piparkakut. 





Tällä aamiaisella pärjäsi pitkään. Hotellin henkilökunta palveli aamiaisella erittäin ystävällisesti ja huomaavaisesti. Lauantai-illan venähtäessä hieman, emme sunnuntaiaamuna olleet aamiaisella heti puoli kahdeksalta, vaan ruuhkaisempaan aikaan, jolloin aamiaissali oli aika lailla täysi. Ihmismäärästä ja kiireestä huolimatta aamiainen toimi myös sunnuntaina aivan hyvin. 

Viikonloppu Antoniuksessa oli miellyttävä. Hotellissa on omanlainen rauhallinen tunnelma. Palvelu oli koko ajan erittäin huomaavaista ja sai meille asiakkaille todella tervetulleen fiiliksen. Tyyliltään hotelli on vanhanajan luksusta sisältäen paljon kauniita yksityiskohtia, kuten alla näkyvät upeet kukka-asetelmat. 

Tarton matkaajille suosittelen lämpimästi hotelli Antoniusta - on ihana pieni boutique-hotelli loistoaamiaisella ja ystävällisellä palvelulla. 



pssst. Illastimme myös hotellin ravintolassa, tästä on tulossa oma postaus. 

Hotelli Antonius

##postaus toteutettu yhteistyössä hotelli Antoniuksen kanssa

13 kommenttia:

  1. Oi että ihan sviitti! Nyt on kyllä todellinen luksusreissu ollut :). Omat majoituskokemukset Tartossa eivät olleet ihan noin ruusuisia ;)

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen majoitus on teillä kyllä ollut! Tän vois yrittää pitää mielessä, jos tie vie joskus vielä Tarttoon :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen! Mahtava palvelu ja aamiainen oli kyllä erittäin jees!

    VastaaPoista
  4. Kiva esillepano aamiaisella. Mä olisin halunnut mennä syömään sinne tiiliholvien alle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli viimeisteltyä ja huolella mietittyä. Holvikaaren alla nautittiin illallista - oli todella tunnelmallinen paikka!

      Poista
  5. Ruinartia aamiaiaisella :-) ? Count me in! Upean kuuloinen paikka - täytyy laitaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan Ruinart-lasillisesta joutunut pulittamaan jotain extraa ;). Kuohuviinit testattiin, aamiaisellahan on toki saatavaa Mimosaa :).

      Poista
  6. Ihana majoitus ja tuo runsas aamiainen! Oli varmasti ihana reissu!

    VastaaPoista
  7. Kauniin näköinen alue sekä hotelli. Mekin olimme ulkomailla keväällä, ja löysimme hienon hotellin jossa yövyimme hetken aikaa. Nyt olisi tarkoitus ihan täältä Suomesta löytää jokin kaunis hotelli tai huvila, jossa voisimme vuosipäivää viettää.

    VastaaPoista