lauantai 6. elokuuta 2016

Saarenmaan Kuressaaren ravintolat testissä - taas!

Viime kesänä suuntasin kevätjuhlista melkein suorilla Jari Sillanpään Malaga-biisi korvissa soiden lentokentälle ja kohti aurinkoa. Ihana Espanjan kiertue osui samaan aikaan perinteisen Saarenmaan juoksureissun kanssa, joka vuonna 2015 jäi siis väliin. Tänä vuonna asiat järjestyivät toisella tavalla; Espanjaan lähdin vasta juhannuksen viettoon ja Saarenmaalle kesäloman aloittajaisiksi.


Kuressaaren mestat ovat tulleet tutuiksi kolmella aikaisemmalla reissulla. Vuoden 2014 menuta voit kurkata tästä ja vuoden 2013 ruokatarjontaa tästä. Ravintoloita ollaan Kuressaaressa koluttu ahkerasti ja tänäkin vuonna syötiin tosi hyvää safkaa useammassa paikassa. Tässä seuraa koontia!

LA PERLA


La Perla on mutkaton italialainen ravintola, joka on vuosien aikana tullut tutuksi. La Perlassa nautimme reissun ekan illan illallisen. Ja ruoka kyllä maistui. Aamulla treffasimme kuuden korvilla ja Kuressaareen teimme matkaa noin 8 tuntia. Illastaminen isommalla porukalla (17 henkilöä) sujui aivan hyvin, joskin kaksi pöytäkuntaamme saivat safkoja hieman  eri tahtiin. 

Pöytänaapurin kanssa jaoimme alkuruokana kauniit Bruschetat. Leivät olivat oikein hyvänmakuisia. Raikasta tomaattia oli reilusti ja pieni lisukesalaatti, sisältäen rucolaa ja parmesaania, oli maukas. 


  
Pääruuaksi valitsin houkuttelevan kuuloisen keiton nimeltään Maine Shrimp Chowder. Kepeä keitto sisälsi runsaasti katkarapuja, perunaa, vihanneksia ja siivun chorizoa. Kiva ja täyttävä makuelämys. 



Pöytänaapurin lohiannos oli kaunis. Lohta oli lautasella reilu siivu. Lisukkeina tässä annoksessa toimivat vihreä salaatti kera parin tomaatin. 



La Perlan ruoka oli hyvää ja hintataso edullinen, niin ruuissa kuin juomissakin. Annokset olivat mukavan kokoisia ja kauniisti aseteltuja. Palvelu toimi mukavaan tahtiin. Mukavaa oli, että ryhmämme sai kukin tilata a la carte -listalta haluamansa ruuat, eikä valintoja rajoitettu. Samoin erilliset laskut onnistuivat hienosti. 

Veski


Kuressaaren vanhimmassa ravintolassa, Veskissä eli Tuulimyllyssä, ollaan ruokailtu joka vuosi, eikä Veskiä voinut tänäkään vuonna jättää väliin - tietenkään.  Aiemmista vierailuista Veskissä voit lukea vaikka tästä , tästä ja tästä. Veskissä tarjoillaan Saarenmaan herkkuja, senkin takia täällä on aina kiva käydä. 

Meille oli katettu iso pitkä pöytä, jonka ääressä oli mukava nauttia illallista isolla porukalla. Ilta aloitettiin vastapäätä pöytää tyylikkäästi vodkalla, hunajalla, suolakurkuilla ja smetanalla (4 €).  



Juustopalloja (5 €) saapui pöytään iso kulho. 


Alkupalasalaatti (5 €) oli kovin kaunis!


Lihavati (8 €) oli nimensä mukaisesi lihavati. Lautasella oli montaa eri sorttia lihaa ja syömistä Saarenmaan herkuista taisi riittää useammallekin. Vati oli alkupala-annokseksi todella runsas.  



Taimen (12 €) tarjoiltiin vihannesten kanssa. 



Naudanlihapurilainen (10 €)


Itse tilasin aiemmista vuosista oppineena vain pääruuan. Annos olikin todella iso! Käsin valmistettu karitsamakkara, kurpitsasose ja lecho-kastike (tomaattikastike) oli maukas ja edullinen annos (10 €). Lautasella oli myös reilu annos rapsakaita perunoita ja salaattia, syötävää siis riitti. Makkara oli tosi maukas ja suosittelen kyllä makkaran ystävää testaamaan Veskin makkaraa. Pääruoka täytti erittäin hyvin, joten jälkkäriä ei enää mieli tehnyt.  



Tällä kertaa tykkäsin Veskistä edellistä kertaa enemmän ja lämpimästi suosittelen ravintolaa. Annokset ovat edelleen isoja, mutta nyt esillepanoon oli kiinnitetty enemmän huomiota ja makumaailma oli hienostuneempi kuin aikaisempina vuosina. Ruoka maistui tuoreelta ja raikkaalta. Hintataso on edullinen ja hintalaatusuhde oikein hyvä. Ison ruokailijaryhmän palvelu toimi aivan mukavasti 

Vinoteek Prelude

Viinikellari Prelude on ollut Kuressaaren ravintoloista suosikkini. Tykkään viihtyisästä paikasta, erityisesti sen rauhallisesta tunnelmasta ja tyylikkäästä sisustuksesta. 







Ruoka Vinoteek Preludessa on aina ollut tosi hyvää . Preluden keittiön tyyli on Kuressaaren mestoista ollut eniten minun makuuni. Myös palvelu on ollut hyvää. Erityisesti viinivalikoima ja asiantuntijuus viinien suhteen on ollut erinomaista. 




Alkuun saimme pöytäämme leipälautasen ja yrttilevitettä. 



Minä napostelin alkuun kulhollisen oliiveja (3 €).



Juustolautasella (12 €) oli laaja valikoima erilaisia juustoja. Juustojen kanssa tarjoiltiin tyrnimarjamarmeladia ja rapeaa valkoista leipää.



Saaren parhaat palat (12 €) tarjosivat maistiaisina erilaisia lihoja, kuten kuivattua naudanluomulihaa ja villisikaa. Lihan seurana lautasella oli katajajuustoa, leipäkeksejä ja mustaviinimarjasipulihilloa. 



Vihreä salaatti (8 €) sisälsi mm. paistettua punajuurta. Salaatti tarjoiltiin tumman leivän kera. 


Pääruuaksi tilasin päivän kalan (11 €), joka oli kampelaa. Kampelaa oli lautasella kaksi reilua palaa, mutta kampela oli niin ruotoinen, että syötävää oli vähän. Kampela oli maukas, mutta ateriasta jäi valju fiilis, kun ruotoja oli todella paljon. Kevyttä kalaa täydensi maukas vihreä salaatti ja perunat.  


Raparperiherkku (4 €) oli ihana! Raparperi, minttujäätelö ja keksirouhe maistui syöjille. Oivallinen päätös illalliselle! 



Oli taas kiva illastaa Preludessa. Pääruuan kala ei oikein osunut kohdilleen, mutta kalan ruotoisuus ja meidän harmitus huomioitiin loppulaskussa, kiva ja kaunis ele. Prelude on todella tunnelmallinen ravintola ja sopii erittäin hyvin juhlaviin iltoihin, romanttisiin hetkiin kuin myös 16 juoksijan seurueen illanviettoon. Viineistä kiinnostuneelle ruokailijalle Prelude on nappivalinta. Viinivalikoima on vaikuttava ja henkilökunta osaa varmasti suositella oivalliset viinit ruokien kanssa. Hintalaatusuhde Preludessa on hyvä. Muihin Kuressaaren ravintoloihin verrattuna Prelude on selkeästi enemmän fine diningiin kallellaan, mutta alku-, pää- ja jälkiruualla saa vatsan täyteen ja hyvän fiiliksen.    


Retro Kohvik

Tämän kesän uusi tuttavuus Kuressaaressa oli Retro Kohvik. Viehättävästi sisustettu kahvila oli hurmaava!





Aurinkoisella säällä kahvit voi nauttia kauniilla terassilla.




Retro Kohvikissa kävin useamman kerran kahvilla. Cafe Latte oli oikein hyvä.  



Yhdellä kahvireissulla reissukamut nauttivat myös maukasta lounasta. Salaatti oli maukas, värikäs ja runsas.


Keitto kera leivän maistui syöjälle. 



Ja taas, ihana Retro Kohvikin Cafe Latte! 



Saarenmaata ja Kuressaarta oli ihana nähdä vuoden breikin jälkeen. Lomailu myös vanhoissa tutuissa paikoissa on erinomaisen kivaa! Kiitos reissukamuille, näihin kuviin ja tunnelmiin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti