torstai 4. elokuuta 2016

Porvoo kuuluu meidän kesään!

Porvoo on ihana kesäkaupunki. Viime kesänä teimme yöretken viehättävään Pariisin Ville -hotelliin ja illastimme upeassa SicaPelle -ravintolassa. Huippureissu kaikkinensa, siksi oli päivänselvää, että myös tänä kesänä suuntaamme Porvooseen yöreissulle. 

Tällä kertaa majapaikaksemme valikoitunut Hotelli Onni sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa, rauhallisella paikalla kirkonmäellä. Itse asiassa samassa rakennuksessa ravintola SicaPellen kanssa. 

Onnin vastaanotto on rauhallinen ja tyylikäs, mukavan kotoinen ja tunnelmallinen. Fiilis sisäänkirjautuessamme oli  kiiretön ja palvelu  ystävällistä ja kohteliasta. 



Hotellin aula on viehättävä ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Miellyttävä paikka aperitiivien nauttimiseen tai päivän lehden lueskeluun. 



Onnissa on neljä eri tyyliin sisustettua huonetta, joissa jokaisessa on oma wc suihkunurkkauksella, taulutelevisio, minibaari, ilmastointi ja wlan-yhteys. Me majoituimme viehättävässä Kartanohuoneessa, jossa oli maailman söpöin sänky ikinä. 




Minibaarissa oli tarjolla niin makeaa kuin suolaista herkkua.



Kylpyhuoneesta silmiimme osui toistaiseksi upeimmat hampaidenharjauslasit, tyylikkäät Ultima Thulet. 



Mahtavat ikkunaluukut suljimme juuri ennen nukkumaanmenoa. Viihtyisässä huoneessa ei meitä häirinnyt mikään. 



Porvoossa olimme perillä iltapäivällä neljän maissa ja hotellista suuntasimmekin suoraan vanhankaupungin putiikkeihin. Porvoossa suuntaamme usein "kantismestoihin". Herkkukauppa Skafferin tuotteita on ilo katsella. Täältä löytyy kaikkea ihanaa!  



Teenystävän taivas!


Brunbergin myymälässä maistoimme uutuussuklaata: tyrnimarjavalkosuklaata. 



Cisar on kiva vaatekauppa, jossa vaatteiden lisäksi on valikoima upeita kenkiä ja koruja. 




Cafe Postresissa poikkesimme kahvilla ja jäätelöllä. Postres on ihana artesaanikahvila! 





Upeat suolaiset ja makeat herkut voivat tuottaa pientä päänvaivaa valintoja miettiessä. 




Cafe Postresissa suosittelemme ehdottomasti maistamaan mielettömän hyviä jätskejä, jotka valmistetaan kahvilassa. Makuvalikoima on houkutteleva ja maut erinomaisen hyviä. Jos jätski ei maistu, niin toinen suosituksemme osuu Tarte Tatiniin. On taivaallinen ja saattaa aiheuttaa riippuvuutta. Postresista ostimme kotiin tuliaisiksi tosi hyvät hillot, täältä saa myös maukasta, juureen leivottua leipää. Kannattaa kysellä! Jäätelöistä maistoimme mielenkiintoiselta kuulostavaa makua: ruskistettu voi ja paahdetut pinjansiemenet. Ihan älyttömän hyvää oli! 


Cafe Latte nautittiin kauniista Leena Kouhian Raaka Rå -kupeista. Raaka Rån astioita on kahvilassa myynnissä, näitä saa siis kotiinkin omiin kahvihetkiin. 



Sadesäästä huolimatta tai ehkä juuri siksi suuntasimme vanhankaupungin putiikeista ja kahvilasta Viinibaari Eloisaan. Kaunis terassi on aurinkoisella säällä varmasti erittäin suosittu!




Niin totta! Me nautimme pelkästään hyviä viinejä ;). 


Tulevaa Ranskan matkaa fiilistelimme Alsacen alueen upealla rieslingillä. Meidän makumaailmaan osui täydellisen hyvin Vindirektin maahantuoma raikas, hedelmäinen ja kuivahko viini.  








Viinibaarista suunnistimme sitten melkein suoraan illan ravintolaamme Meat Districtiin. Meat District on avattu huhtikuussa ja sijaitsee jo legendaksi muodostuneen etanaravintola Timbaalin paikalle. Samuli Wirgentiuksen ja Riku Stenrosin ravintola vakuutti meidät heti ensivisiitillä.  

Ravintolan filosofiana on itse alusta alkaen tehty ruoka. Ravintolan liha on luomua (Bosgård) ja liha riiputetaan ravintolassa paikan päällä. Myös vihannekset ja juustot ovat orgaanisesti tuotettuja. Meat Districtissä valmistetaan itse salamia ja juustoa, mielenkiintoista. Illallisemme jälkeen meille selvisi, että ravintolan keittiöstä löytyy myös aito, napolilainen puilla lämmitettävä uuni, joka lämpiää 500:n asteeseen asti. Alkoi heti maistua pizzalle......  

Tarjoilijamme kanssa juttelimme pitkät pätkät Meat Districtin ruuista ja juomista. Täällä suositellaan alkupalojen jakamista ja miksailua pöytäseurueen kesken. Juttutuokion aikana selvisi myös, että pääruoka-annoksiin kuului reilut lisukkeet.  

Tartar (7,20 €) oli upea startteri! Varmasti yksi parhaimmista tartareista mitä meistä kumpikaan on syönyt. Mustajuuri ja koivumajoneesi toivat klassikkoannokseen Meat Districtin omaa, persoonallista twistiä. Annos oli iso, kahdelle riittäisi tästä hyvin syötävää.



Toisena alkupalana maistoimme Pimientos de Padroneja (4,50€)  eli espanjalaisia herkullisia pikkupaprikoita. Nämä öljyssä paistetut ja reippaalla suolalla maustetut paprikat olivat hyviä ja niitä oli iso kasa! Annos sopii hyvin jaettavaksi useamman syöjän kesken. 


Kumpaakaan nauttimaamme viiniä ei löydy alkosta, viinit ovat ravintolan omaa maahantuontia. Nuoren saksalaisen viinintekijän riesling oli erittäin hyvä valinta. Tästä löytyi kaikki; hedelmäisyys, hapokkuus ja mineraalisuus. Myös toscanalainen punaviini oli oivallinen valinta ja sopi oikein hyvin häränposken kanssa. 


Pääruokien lisukkeina oli erinomaisen raikas ja maukas tomaattisalaatti. 



Malmgårdin emmervehnästä valmistettu sienirisotto (24 €) oli hyvä. Ensimmäinen lautasellinen  saapui pöytään aika haaleana ja kuuman ruuan ystävänä oli lautanen palautettava keittiöön. Risotto, jos mikä, pitää eteen saapuessaan olla kuumaa. Palvelu pelasi ja hetken päästä sain eteeni höyryävän risottolautasen. Liharavintolassa myös kasvisruokailija saa maukasta ruokaa. Risotto oli hyvä. Koostumus oli ihanan valuva ja kypsyys oikeanlainen. Sieniä annoksessa oli runsaasti ja maut olivat hyvin tasapainossa. Pirteä punasipuli piristi annoksen ulkonäköä.  




Ja oi miten ihanan mureaa savustettu häränposki (27 €) olikaan! Lihaa oli lautasella toodella paljon, mutta kaikki tuli pisteltyä omaan poskeen, vaikka vähempikin olisi riittänyt. Niin hyvää!



Tomaattisalaatin lisäksi lisukkeina oli parmesansalaattia ja huippuhyvät ranskalaiset. Emme siis jääneet Meat Districtissä nälkäiseksi. En usko, että kukaan muukaan jää. Ruuat olivat niin hyviä, että pakko oli syötävä, vaikkei olisi ehkä oikeasti pystynyt. 


Illallisen kruunasi mieletön Tarte Tatin! Tarte Tatin (15 €) tarjoiltiin kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera. Yksi parhaista jälkiruuista ikinä! Tarte Tatin on täällä itse koettava ja syötävä - vaikea löytää riittävästi adjektiiveja omenapiirakan herkullisuutta kuvailemaan. Olipa mahtavaa päästä syömään Postresin Tarte Tatin. Vuosia sitten ravintola Postresissa sitä yritimme, muttei käyntikerrallamme onnistunut. Tätä, jos mitä, kannatti odottaa! Tarte Tatin valmistetaan kahdelle, mutta hyvin tästä piirakasta riittää neljällekin syötävää. 


Meat District on tämän yhden illalliskerran perusteella kuvattuna erinomainen ravintola. Fiilis on mukava ja tänne on helppo tulla. Mutkaton palvelu ja kiva meininki vaikuttivat kovasti meidän viihtymiseen. Hyvä palvelu on tärkeä osa onnistunutta ravintolailtaa ja on itse asiassa tosi suuri osa kokonaisarviota miettiessä. Palvelusta ja fiiliksestä isot peukut Meat Districtiin! 

Meat Districtin safka oli todella hyvää. Tykkäsimme kaikesta, mitä söimme. Syvimmät muistijäljet meihin jättivät mieletön Tartar ja Tarte Tatin - näillä annoksilla pärjäisi loppuelämän. Meat Districtin hintalaatusuhde on erinomainen. Huolimatta lihaisasta menusta, kasvisruokailija saa täällä myös kaikkia annoksia ilman lihaa. Pitkästä aikaa olimme ravintolassa, jota on aidosti helppo suositella monenlaisille syöjille. Menulta löytyy annoksia jokaiseen makuun. Suosittelemme lämpimästi Meat Districtiä. Meille seuraavan Porvoon reissun ravintolavalinta on erittäin helppo!    


Hieman vaikeuksia tuotti lyhyt kävelymatka ravintolasta hotelliimme, sen verran täynnä olimme illan herkutteluista. Onnissa nukuimme yön leppoisasti mukavassa sängyssä. Aamiaisella ei edelleenkään ollut iso nälkä, rauhassa tutustuimme aamiaisen tarjontaan. Aamiaisen mehut olivat raikkaat ja mukavan kirpakat. Kahvi tarjoiltiin pöytään, muuten aamiaisella toimittiin itsenäisesti.  




Tuoreet kirsikat olivat kiva herkku aamiaiselle, samoin kauniisti leikatut ananasviipaleet. 


Aamiaispöydässä oli vaaleaa ja tummaa leipää, karjalanpiirakoita, croissanteja, hilloja, voita, leikkeleitä - tarjolla oli mukavasti erilaisia aamiaisherkkuja, mutta jotain lämmintä me molemmat olisimme kaivanneet. Edelleen muistelemme Pariisin Villen aamiaisen herkullista uuniohrapuuroa, jota täälläkin olisimme mieluusti nauttineet. Tai sitä ihanaa vanhanajan lihapiirakkaa!


Leikkeleitä oli muutamaa eri lihaa ja juustoa. 


Aamiaisen paras herkku oli paksu jugurtti ja itse tehty mysli, joka oli superhyvää ja niin makeaa, että meni jälkiruuasta.  


Porvoon minilomamme oli taas erittäin onnistunut! Lähdimme liikkeelle iltapäivällä kahden maissa ja aamulla suuntasimme taas töiden pariin ysin maissa. Vajaassa vuorokaudessa ehtii rennollakin meiningillä yllättävän paljon, syömään ja juomaan tosi hyvin, ainakin. Porvoo on niin lähellä ja niin ihana, täynnä upeita paikkoja. Tähän kesään suosittelemme yöpymistä Hotelli Onnissa, viinien nauttimista Eloisassa, päiväkahveja ja -jätskejä Cafe Postresissa ja illallista Meat Districtissä Ja sitä taivaallista Tarte Tatinia, sitä ei kannata unohtaa!


Pssst. Liemessä-blogi vinkkasi SMAKU - Taste of Porvoo tapahtumasta, jossa joukko porvoolaisia kahviloita ja ravintoloita tarjoaa parhaimpia signature dish -annoksia edulliseen 5 €:n hintaan 15.8.-27.8.2016! Tsekkaa tarkemmat speksit tästä

38 kommenttia:

  1. Oi, miten kaunis ja viihtyisä hotelli sekä Porvoon tarjonta. Monta kertaa miettinyt, että pitäisi käydä Porvoossa. Viimeisestä käynnistä on toistakymmentä vuotta, nolokseni myönnän. Ensi kesän kalenteriin laitan jo valmiiksi Porvoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäreissu Porvooseen on erinomainen suunnitelma :).

      Poista
  2. Onpa viihtyisän näköinen hotelli! Ja tuo herkkukauppa, ihana. Mä en ole koskaan käynyt Porvoossa, mikä sääli. Täältä Oulusta on vaan vähän pidempi matka lähteä, ja harvemmin tulee liikuttua etelässä muuta kuin työn merkeissä tai kauttakulkuna ulkomaille. Pitäisi sekin asia korjata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on ihana! Toivottavasti joskus pääset vierailulle :).

      Poista
  3. Meidän on jo monena vuonna pitänyt lähteä Porvooseen käymään, mutta eipäs taas lomalla "keritty"... sääli, sillä siellä ihan selvästi olisi vaikka mitä nähtävää ja maisteltavaa.
    Postresin Tarte Tatin on tosiaan ihan mahtavaa. Jokunen vuosi sitten pääsin töiden puolesta ruokakurssille Postresiin ja teimme juurikin tuota Tarte Tatinia - ihan mahtavan herkullista, vaikka itse teimmekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsi, ihan mieletöntä, että on ollut mahis päästä Tarte Tatinia kokkaamaan Postresiin!

      Poista
  4. Tulipa täydellisesti juuri vastaan tämä postaus. Sisko kyseli minulta äsken vinkkejä Porvooseen. Tässähän näitä tuli vaikka kuinka, kiitos! Ohjaan siis siskonkin tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Toivottavasti vinkeistä on siskolle iloa :).

      Poista
  5. Ai kun kiva Porvoo-raportti! Meat Districtissä ollaan vasta käyty lounaalla, mutta olipahan parasta ruokaa pitkästä aikaa! Pakko päästä pian illallisellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan niin samaa mieltä Hanna sun kanssa; todellakin parasta ruokaa pitkästä aikaa!

      Poista
  6. Pariisin Ville on varmaan yksi Suomen ihanimpia hotelleja. Sica Pelle-kokemus samaisella kerralla ei ollut yhtä mainio, keittiö oli alkukesänä (viine vuonna) kesäterässä ja ruokailu kesti ja kesti ja kesti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisin Ville oli meistäkin aivan superihana! Aamiainen oli aivan mahtava. Meillä illallinen SicaPellessä oli onnistunut - liekö sitten kesän edetessä homma lähtenyt sujuvasti rullaamaan :).

      Poista
  7. Menovinkki Porvooseen! Elokuun puolesta välistä muistaakseni järjestetään 2 viikkoinen "SMAKU - Taste of Porvoo" ruokatapahtuma ja parisenkymmentä Porvoolaista ravintolaa ja kahvilaa tarjoaa edullisia 5 euron maisteluannoksia. Lisätietoja tuolla SMAKUn Facebookissa:

    https://www.facebook.com/events/240374586348096/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni vinkistä! Pitääkin linkkailla vaikka tähän juttuun. Toivottavasti ehditään mekin maistelemaan Porvoon makuja :).

      Poista
  8. Porvoossa täytyy päästä käymään ainakin kerran kesässä. Ihania paikkoja vanhassa kaupungissa. Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on sama tahti - Porvoo on nähtävä ainakin kerran kesässä!

      Poista
  9. Porvoo on i h a n a! Harmi, että se on vähän syrjässä Oulusta katsottuna (matkan arvoinen toki).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oulusta on hieman matkaa. Meilläkin on pidemmän aikaa ollut mielessä kesäretki Ouluun - ehkä ens kesänä :).

      Poista
  10. Olipa kutsuva tuo Onni-hotelli! Viime reissusta Pariisin Villeen alkaa olla jo aikaa. Pitäisiköhän laittaa uusi Porvoon reissu suunnitteille!

    VastaaPoista
  11. Porvoon piti kuulua meidänkin kesään, mutta ei ehditty (!) apukokin 7 viikon loman aikana sittenkään sinne, miten säälittävää :D

    Tosi symppikseltä näyttävä hotelli ja mitä ruokia! ehkä me ehdittäisiin syksyllä vielä..? tässä kuussa oli se toimittajareissukin Porvooseen makumatkailemaan, mutta en pääse sinnekään, hö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoossa on monta kivaa ravintolaa, suosittelemme lämpimästi vierailua sinne. Vaikka syksymmälläkin. Tykättiin Meat Districtistä niin kovasti, että sinne mennään kyllä kohta uudestaan. Ei malta ens kesään saakka odotella!

      Poista
  12. Oi! Kävin juuri eilen Porvoossa häissä ja silmäilin siinä kirkon luona uteliaana tuota Hotelli Onnia :) näyttääpä ihanalta! Alkais olemaan korkea aika piipahtaa Porvoossa minilomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni oli ihana hotelli! Miniloma Porvoossa on aivan loistava idea :).

      Poista
  13. Cafe Postresin Tarte Tatin oli kesällä meille ihana makumuistoon sukellus. Oletteko te maistaneet? Tuota jätskiäkin lie pakko kokeilla seuraavaksi, se pomppii silmiin joka puolelta somemaailmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meat Districtin puolella maistettiin Tarte Tatinia - oli mieletön makuelämys! Jätski oli todella hyvää. Kannatttaa ehdottomasti maistaa. Makuvalikoima oli houkutteleva ja tuo ruskistettu voi & pinjansiemenet oli aivan superhyvä!

      Poista
  14. Pariisin Villen aamiainen oli yksi parhaista koskaan hotellista syömistäni. Kaikki oli niin hyvää, vaikka valikoima ei ollutkaan kauhean laaja. Yhtään enempää en kaivannut. Tähän kuin jatkoksi, Postresin Tarte Tatin - paras koskaan. Aivan jumalaista.

    Poikkesimme myös juuri Porvoossa, mutta olimme siellä niin aikaisin, ettei vielä ollut tarpeeksi nälkä Meat Districtille. Ensi kerralla on ehdottomasti käytävä. Porvoo on nimittäin meidänkin kesäkaupunki ja ihana myös talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvinen Porvoo on kaunis! Ensi talvena voisikin vierailla Porvoossa ihan yöreissullakin, eikä vain päiväseltään poiketa. Porvoon reissuilla ollaan koettu unohtumattomia makuelämyksiä, kuten Pariisin Villen aamiaisen uuniohrapuuro tai tuo mainitsemasi, todellakin jumalainen Tarte Tatin. On yksi parhaimmista jälkiruuista ikinä.

      Poista
  15. Meillä on seuraavaksi listalla vierailu juurikin Meat Districtiin! Kuvanne näyttivät aivan älyttömän hyvinltä, en malta odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottaminen palkitaan! Oli todella hyvää ruokaa, ihan kaikki, mitä syötiin. Harvemmassa ovat kokonaisuudessaan näin onnistuneet ravintolaillalliset. Huippumesta!

      Poista
  16. Ah <3 OMaa tämän kesän Porvoonreissua on tässä saanut jo vähän odotella mutta ensi viikolla! Ja Pariisin Villeen! Ja ruokakierrokselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisin Ville on ihana hotelli. Tykkäsimme paljon! Erityisesti aamiainen oli mahtava. Toivottavasti mekin ehditään SMAKUUN, siellä on upea kattaus Porvoon kahvila- ja ravintolatarjonnasta. Mahtavaa Porvoon reissua!

      Poista
  17. Kävin eilen jo lukemassa postauksesi mutta piti nyt tulla uudelleen ja ihan ajan kanssa lukemaan. Tajusin samalla etten ole koskaan käynyt Porvoossa ja tuli kyllä heti ensi kesä mieleen, jospa pääsisin käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelemme lämpimästi! Porvoossa on niin paljon kaikkea kivaa, että tästäkin jutusti tuli hirmuisen pitkä. Porvoossa on ihana viettää päivä tai kaksikin ja yöpyä, niin kuin mekin olemme tehneet.

      Poista
  18. Porvoo ja Naantali, niissä molemmissa on jotakin upeaa viehätystä. Ihania kesäkaupunkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Suomessa on niin paljon ihania paikkoja, joissa lomailla.

      Poista
  19. Hemmetti soikoon, en päässyt tänä kesänä lainkaan Porvooseen! Kääk. Pakko tehdä joku syysretki!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Mekin suunnittelemme syysretkeä - oli niin kivaa! Ja ehkä pakko saada aika pian Tarte Tatinia ;).

      Poista