keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Heja Helsingborg & Radisson Blu Metropol

Syksyin perinteinen juoksureissu kun oli takanapäin, oli vuoro syksyn perinteisen sulkapalloreissun. Tällä kertaa reissu suuntautui naapurimaahamme Ruotsiin, Helsingborgiin, jossa järjestettiin Sulkapallon senioreiden maailmanmestaruuskisat. 
                                              
                
Majoituksen varasimme juuri avatusta Radisson Blu Metropol -hotellista, joka sijaitsi kivan matkan päässä rautatieasemalta, satamasta, keskustasta ja hallillekin oli aivan passeli reippailumatka. Helsingborgin Radisson Blu Metropol avasi ovensa pari päivää ennen meidän majoittumista - jännityksellä odotimme, kuinka homma hotellissa toimii ja miltä ihka uusi hotelli näyttää. 

Sisäänkäynnin edustalla oli reilusti istumapaikkoja ja iloisen värisiä vilttejä ja tyynyjä. 


Syksyn värit loistivat!


Hotellin vastaanotto, baari ja ravintola olivat erittäin viihtyisiä ja mukavalla tavalla kotoisia - tyylikkyyttä unohtamatta. Ison hotellin aulaksi Radisson Blu Metropolin aula oli tunnelmaltaan lämmin. Sisustuksessa oli paljon pieniä, mietittyjä yksityiskohtia. Hieman häiritsevä seikka oli, että hisseille kuljettiin ravintolatilan läpi. 







Huoneemme oli perustason huone. Koko oli mukavan väljä (noin 24m2). Tänne mahtui hyvin levittämään kamoja ja olo ei kuitenkaan ollut ahdistava. Huoneen sisustus jatkoi hotellin muun tilojen kanssa samaa linjaa; rauhallista ja tyylikästä. Sänky oli hyvä, samoin tyynyt, mutta peitot oli sumeen raskaat. Ihan uusi kokemus, johon muutaman yön nukkumisen jälkeen alkoi tottumaan. 


Sängyissä oli isot muhkeat tyynyt ja kaapeista löytyi vielä lisää. 





Reissun aikana ehdimme viisi kertaa nauttia hotellin aamiaisesta, joka oli todella hyvä. Varmasti yksi parhaista aamiaisista, joita olen hotelleissa nauttinut. Ykkösjuttu oli huippuhyvä kahvi, jota sai koneesta valita mieleisensä; lattea, cappucinoa, espressoa, lungoa tai sitten toisesta vempeleestä hyvin "tavallisen" makuista kahvia. Molemmista tykkäsin. 


Hotellin aamiaissali oli sisustettu hyvin. Salista löytyi monenlaisia pöytäryhmiä ja kokonaisuuksia. Täällä oli kiva istua ja nauttia rauhassa pöydän antimista. Aamiaisella ei ollut kovin suurta ruuhkaa koskaan ja täältä puuttui useissa hotelleissa vallitseva melu ja kiire. 

Aamiaispöydän tarjottavat oli runsaat. Aamiaiseen, kuten sisustukseenkin, sisältyi useita kivoja, mietittyjä yksityiskohtia, joita arvostan. Ruokien esillepano oli kaunista ja huoliteltua. Tykkäsin myös, että tarjottavat oli nimikoitu. Lisäksi tarjottavat oli hyvänmakuisia. Täällä koki viitenä aamuna erinomaisia makuelämyksiä. 

Aamiaisen olisi voinut aloittaa vaikka Morning Marylla!


Tuoreita hedelmiä oli tarjolla runsaasti. Tässä vadelmien kera. 



Smoothieita tarjoiltiin näistä kivoista söpöistä pulloista pillin kera. 




Marjasmoothien kaverina tarjoiltiin banaani-vanilja-smoothie. 




Pähkinöitä ja siemeniä löytyi montaa sorttia. Näistä pystyi rakentamaan itselle tosi hyvän jugurtti- tai smoothiehässäkän. 










Gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita oli hyvin tarjolla. 




Leipää oli tarjolla niin montaa erilaista, etten jaksanut niitä minään aamuna laskea. Syödä jaksoin. Ja tykkäsin kovasti. 




Aamiaispöydän värikästä tarjottavaa: retiisejä, paprikaa, kurkkua, tomaattia ja aurinkokuivattua tomaattia. 




Leikkelepöydässä oli juustoja, kalkkunaa, salamia, lihaleikkeleitä ja lohta. 





Ihanat minicroissantit maistuivat brien ja marjahillojen kera. 




Lämpimistä tarjottavista ihan parasta oli pekoni. Sairaan hyvää. Nakkeja en testannut, mutta tomaatit ja sienet olivat hyviä.



Kananmunista oli mistä valita. Lisäksi löytyi munakokkelia (hyvää) ja uppopaistettua munaa. 



Erittäin maukas omeletti (myös tyylikäs!), jota sai keittiöstä tilattua. Meidän kinkku-juusto-sipuli-munakas oli erinomainen. 


Ei makeaa mahan täydeltä, mutta kuitenkin.... Makean osaston parhautta edusti letut, joita löytyi niin tavallisina lettuina ja jenkkiversioina. Lisukkeet olivat myös kohdallaan. Lettujen lisäksi muuta makeaa tarjottavaa oli mm. keksit ja pikkumuffinssit. 

Me viihdyimme Radisson Blu Metropolissa. Uusi hotelli toimi hyvin ja hotellin porukka oli oikein ystävällistä ja iloista. Lämmöllä suosittelen!



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti