torstai 14. toukokuuta 2015

Leikitäänkö baaria...?

Me pääsimme leikkimään baaria aiemmin keväällä. Vietimme kivan iltapäivän cocktailien ja boolien parissa ja saimme monta tosi hauskaa ideaa loppukevään ja tulevan kesän kekkereihin. Kylmää ja harmaata kevättalven päivää piristi tämä mahtava väriloisto - ja mansikat tietty.






Cocktail-workshopit ovat meidän makuun. Baarimestarin tutkinto on tullut suoritettua jo muutama vuosi sitten, mutta kertaus näin käytännön harjoituksen puitteissa ei ikinä ole haitaksi ;). 

Me valmistimme kolme erilaista cocktailia, joiden kaikkien pohjana toimi De Kuyperin liköörit. Vuonna 1965 perustettu De Kuyper on maailman suurin liköörin valmistaja. Raaka-aineina käytetään vain luonnollisia ainesosia, esimerkiksi kokeilemamme greippilikööri Sour Grapefruit saa makunsa kuivatuista greipeistä uutetusta makutisleestä. Luontaisen makutisleen lisäksi liköörin valmistukseen käytetään sokeria, vettä ja alkoholia. De Kuyperin liköörisarjaan kuuluu yli 40 erilaista makua.

Muutamalla ainesosalla pystyy tosiaan loihtimaan värikkäitä ja maukkaita juomia. Yksinkertainen on kaunista - ja maukasta.  Näiden cocktailien valmistus oli helppoa kuin heinänteko: 1. Laita lasiin jäät 2. Lisää likööri, kuohuviini ja mehu 3. Sekoita lusikalla ja koristele.



Ruby Doo
2 cl De Kuyper Sour Grapefruit 
6 cl Fresita -kuohuviiniä 
8 cl Tropicana La Rossa - veriappelsiinimehua
Koristeeksi: Mansikoita ja verigreippia



Mancini
2 cl De Kuyper Sour Apple 
6 cl Tarapaca Brut -kuohuviiniä 
4 cl mangomehua
Koristeeksi: sitruunan tai appelsiinin kuorta

Mancini on hyvä vaihtoehto tosi makeiden juomien ystäville. Meidän makuun juoma oli ehkä turhankin imelä.


Frappa
4 cl De Kuyper Sour Rhubarb 
8 cl Fresitaa 
Fantaa
Koristeeksi: Reilusti minttua

Näistä kolmesta cocktailista suosikkimme oli ehdottomasti Ruby Doo, kivan raikas ja makea drinkki. Tätä juomasekoitus toimii hyvin myös boolina:




Ruby Doo -booli 
 0,75 l Fresita -kuohuviiniä 
0,25 l De Kuyper Sour Grapefruit -likööriä 
1 l Tropicana La Rossa -veriappelsiinimehua

Boolista tulee heti ihan erinäköinen, kun tarjoiluastia vaihtuu perinteisestä boolikulhosta vaikka maljakkoon. 









De Kuyper Cucumber -kurkkulikööristä saa loihdittua myös aivan herkullisen raikasta boolia. Tämä on aivan mahtava kesäjuoma! 


SADE -booli
1 plo De Kuyper Cucumber
1 plo Valkkaria esim. Tarapaca Santa Cecilia Sauvignon Blanc
1 tlk omenamehua
1 plo (1,5l) Ginger Alea







Sitten ei muuta kuin kaverit kylään ja leikkimään baaria! Ihan parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti