perjantai 2. marraskuuta 2012

Gloria Blog Awards, 26.10.2012

Gloria Blog Awards järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Gaalaa isännöivät Glorian ruoka&viini sekä Glorian Koti -lehdet. Meidätkin oli kutsuttu mukaan juhlimaan ja halusimme ottaa tilanteesta kaiken irti (eihän sitä tiedä pääseekö tällaisiin pippaloihin enää koskaan). Viikonloppu tuli olemaan todella kiireinen, koska lauantaina vietimme blogimme 2 -vuotis synttärikekkereitä, joita olimme valmistelleet jo elokuusta asti. Ja viimeisellä viikolla juhlien järjestelyt veivät aika pitkälle kaiken vapaa-aikamme.

Päätimme siis valmistautua huolella (molempiin juhliin). Meikkikoulu Maker teki meille ihanat juhlameikit Gaalaan. Maker tekee tilauksesta hää- ja juhlameikkejä ja Makeristä voi myös tilata meikkiopastusta tai vaikka meikkaukset polttareihin.








Ihanat ammattitaitoiset Makerin maskeerajat Kirsi ja Janina tekivät loistavaa työtä! Kirsi muuten voitti kolmannen sijan muutama viikko sitten järjestetyssä maskeerauksen SM -kilpailussa oppilassarjassa. 










Aarikka lahjoitti aivan upeat korut Mirkan mustan kotelomekon kanssa. Rentukka -sarjan kaulakorut ja rannekorut kruunasivat illan juhla-asun!

















Glorian Blog Awards Gaala järjestettiin Teurastoman Kellohallilla. Ruokapuolesta vastasi Antto Melasniemi tiimeineen. Anton ravintoloita Helsingissä ovat Atelje Finne, Kuurna ja Putte's, joka tarjoilee erinomaisia pitzoja Helsingin keskustassa.




Tarjolla oli:
Oululaisen hapankorppua ja häränpotkasalaattia
Aura Gold-endiivisalaattia
Savukalamousse-Real-leivät 
Mustaleimaa ja oliiveja
Sitruuna-yrtti-juuressalaattia
Marianne-suklaaleivoksia
Vadelmapirtelöä
Omenasalaattia







Endiivit oli aivan mielettömän hyviä!

Tässä resepti, kannattaa kokeilla!

Aura Gold-endiivisalaatti by Antto Melasniemi
400 g endiivisalaattia  

100 g saksanpähkinää
100 g Valio Aura Goldia
1 punasipuli
Mustapippuria
Suolaa
Sokeria
Tummaa balsamicoa
Oliiviöljyä
Sitruunavinegretteä
Lehtipersiljaa

Erottele salaatinlehdet. Pese ja kuivaa endiivin lehdet hyvin. Paahda saksanpähkinät 200 °C uunissa noin 3−4 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä tämän jälkeen pähkinät ja murskaa ne hieman pienemmiksi.

Murusta Valion Aura Gold. Kuori punasipuli ja leikkaa se puoliksi. Viipaloi sipuli lopuksi ohuiksi siivuiksi. Tämän jälkeen marinoi sipuli oliiviöljyllä, tummalla balsamicolla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Leikkaa lehtipersilja ohuiksi suikaleiksi.
Laita lopuksi kaikki ainekset kulhoon. Lisää sitruunavinegrette, mustapippuria myllystä ja ripaus Maldon-suolaa. Sekoita ainekset varovasti sekaisin.
 





Toinen suosikkimme oli Marianne-leivokset. Todella tuhtia tavaraa ;-)



Marianne-suklaaleivos by Antto Melasniemi


200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)

280 g Valio vähäsuolaista voita
3 kananmunaa
150 g sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 pss Marianne-rouhetta

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja jäähdytä seos. Sekoita suklaa-voiseos ja kananmuna-sokerivaahto keskenään. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi ja sekoita kaikki yhteen. Voitele pyöreä irtopohjakakkuvuoka. Kaada massa vuokaan ja paista noin 20 minuuttia 170 °C uunissa. Ota kakku pois vuoasta ja koristele Marianne-rouheella. Jäähdytä ja leikkaa kakku. Tarjoile herkullinen Marianne-suklaaleivos huoneenlämpöisenä.



Gaalassa palkittiin parhaimmat ruoka- ja sisustusbloggaajat Suomessa. Ruokablogien palkintokategorioita oli yhteensä kolme: Paras, Kaunein ja Lukijoiden Suosikki. Parhaan ja kauneimman ruokablogin valitsi tuomaristo, joka koostui eri alojen toimijoista. Tuomaristossa oli edustettuina Glorian ruoka&viini, Valio, Fazer ja Paulig.





Parhaan ruokablogin arvonimen voitti Chez Jasu, linkin kautta pääset Jasun kiitospuheeseen.






Kauneimmaksi ruokablogiksi tuomaristo valitsi blogin nimeltä Vatsa sekaisin kilinkolin.
Lukijoiden suosikki oli Kinuskikissa.  


Me vaan nautittiin juhlatunnelmasta ja iloittiin kaikkien voittajien puolesta. Onnittelut vielä voittajille meidänkin puolesta! Lisää tietoa ja kuvia gaalasta löydät Gloria.fi/artikkeli


2 kommenttia: