lauantai 20. lokakuuta 2012

Avokadopasta á la Safkaa 20.10.2012

Päätin tänään tehdä Safkaa -kirjan reseptillä Avokadopastaa, jota on hehkutettu ihan joka paikassa. Itse asiassa tein tätä jo pari viikkoa sitten, mutta onnistuin sössimään annoksen ;-) Pauliina on aikaisemmin tehnyt Safkaa -kirjasta useita reseptejä, joista löytyy juttua meidän blogista. Olen itse todella huono kokkaamaan reseptien mukaan, katson yleensä ainekset resepteistä ja sitten sävellän. Joskus onnistuu, joskus ei ;-) Mutta tämänkin mainion reseptin saa siis pilattua, jos on oikein taitava
:-).

Mutta siis siitä avokadopastasta. Viimeksi käytin spagetin tilalla tagliatellea, joka oli virhe! Lisäksi korvasin kaupasta LOPPUNEEN pecorinon tuplamäärällä parmesania. Kolmanneksi, nälissäni en jaksanut maistaa suolan määrää kastikkeessa, joka jäi mauttomaksi. Lopputuloksena siis mautonta avokadopastaa.

Nyt päätin ryhdistäytyä ja noudattaa reseptiä tarkemmin. Pystyin siihen tällä kertaa paremmin, osaksi siksi, etten ollut aivan niin nälkäinen ruokaa tehdessäni kuin viimeksi. Valkosipulia ja chiliä käytin kuitenkin tuplamäärän. Ensi kerralla taidan lisätä vielä hiukan chilin määrää... Yrttejäkin laittoin aika reippaasti. Tällä kertaa myös maistoin suolan määrän ja lisäsin sitä runsaasti. Kannattaa todella maistaa kastiketta ennen kuin sekoittaa pastan siihen. Avokado kun on itsessään kovin miedon makuista. Lisäksi kannattaa käyttää spagettia tähän reseptiin, koska tagliatellella annos jää mauttomammaksi. Omaan makuuni myös limeä olisi voinut olla enemmän, taidankin ensi kerralla laittaa sitä reippaammin. Niin kuin huomaatte, olen tosi huono näiden valmiiden reseptien kanssa....


Vaihe I: avokadot, chili, valkosipuli ja lime


Vaihe II: lisää juusto, oliiviöljy ja yrtit


Vaihe III: lisää keitinvesi ja pasta
Helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti